Botaniq logo

Botaniq
Botaniq

Restaurant

Restaurant Botaniq presenteert elke dag een ander menu. Wij kiezen hierbij voor dagverse en seizoensgebonden producten. Een pure en toegankelijke keuken, met enkel de beste ingrediënten. Kwaliteit zonder compromissen, maar toch zeer betaalbaar. Een 3-gangen menu kost 48 euro. Een knipoog naar het huisnummer van Botaniq.

Zijn inspiratie haalt chef Peter uit zijn ervaringen bij sterrenrestaurants als De Karmeliet (Brugge) en zijn samenwerking met Marco Pierre White (The Oak Room) en Pierre Koffmann (Tante Claire). Peter was ook een tijdlang de chef voor Formule 1-piloot Eddy Irvine en zijn entourage.

Restaurant Botaniq - Leuven

Inspirerende locatie

Onder de Kapucijnenvoer loopt de Voer, een riviertje komende van Tervuren, dat uitmondt in de Dijle in het noorden van Leuven. Hier werd de eerste “Hortus Botanicus” aangelegd in 1738 aan de overkant van de Voer en ten dienste van de Faculteit Geneeskunde van de K.U. Leuven. Zo was de oudste kruidentuin van Leuven geboren. De huidige kruidtuin – ook wel "Botanieken hof" genoemd door de Leuvenaars – bestaat al sinds 1819 en bevindt zich op de plaats waar eerder het Kapucijnenklooster stond.

Botaniq is gevestigd in een voormalige conciërgewoning van een school, een onopvallend gebouw op slechts 2 minuten wandelen van de Kruidtuin. Stille waters hebben echter diepe gronden: het interieur binnen is strak en modern, met aan de muur kunstwerken die ook te koop zijn en dus regelmatig vervangen worden.

De Botanische tuin van Leuven zorgt voor een mooi kader. U kan onze chef hier dan ook regelmatig vinden terwijl hij inspiratie opdoet.

Bij mooi weer kan u heerlijk lunchen of dineren in onze ommuurde tuin.